Геращенко каже, пораненого Пашинським підтримує "уся гвардія Януковича"

Відео

Справа про застосування вогнепальної зброї народним депутатом Сергієм Пашинським може бути передана до суду в травні. 

Про це в ефірі NewsOne заявив радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко. 

"Не варто розраховувати, що ця справа буде передана до суду протягом одного або двох місяців. Думаю, що це станеться до травня", – сказав Геращенко.

Водночас він нагадав, що В’ячеслав Химікус, який ударив депутата пляшкою, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

"Його вже притягували до кримінальної відповідальності, він побив свою дружину від попереднього шлюбу. Якщо буде встановлено, що пан Химікус першим почав бійку з Пашинським, то це може бути обтяжливою обставиною", - додав Геращенко.

Водночас він сподівається, що суд буде об'єктивним, а кожна сторона справи зможе безперешкодно захищати свої інтереси.

"У Химікуса багато юристів, в його підтримку виступила вся гвардія Януковича, тому у нього буде достатньо юристів і адвокатів, щоб відстоювати свою позицію", - підсумував радник глави МВС.

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня в одному з сіл Васильківського району Київської області між місцевим жителем і народним депутатом Пашинським стався інцидент, в ході якого депутат застосував вогнепальну зброю і поранив свого опонента. За словами Пашинського, чоловік з пляшкою напав першим.

Проте В’ячеслав Химікус, якого поранив Пашинський, заявив, що народний депутат не робив попереджувального пострілу, а одразу цілився в груди. Те, що куля поцілила в ногу, назвав "щасливим збігом обставин".

Справа внесена до ЄРДР за статтею "хуліганство".