Київський суд скасував дозвіл на затримання Курченка

Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання та тримання під вартою бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Про це інформує у середу прес-служба Апеляційного суду міста Києва.

"28 грудня 2016 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану в інтересах підозрюваного Курченка С.В., на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 10 травня 2016 року, якою задоволено клопотання заступника начальника третього відділу з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України про обрання відносно Курченка С.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та роз’ясненням, що після його затримання і не пізніш як через 48 годин з часу доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміну його на більш м’який запобіжний захід", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі суду, за результатами апеляційного розгляду колегія суддів постановила цю ухвалу скасувати. Водночас Апеляційний суд ухвалив нове рішення, яким відмовив у задоволенні клопотання ГПУ про обрання відносно Курченка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні 198 млрд гривень збитків. Сам Сергій Курченко після Євромайдану виїхав в Росію, повідомляють ЗМІ.

У квітні 2014 року Курченко був оголошений у міжнародний розшук. У березні 2014 року Генпрокуратурою було відкрито кримінальне провадження проти посадових осіб держпідприємств, які виробляють зріджений газ, - акціонерних товариств "Укргазвидобування", "Чорноморнафтогаз" та "Укрнафта".

У березні цього року стосовно Курченка було складено повідомлення про підозру "як керівнику злочинної організації, яка протягом 2013-го і початку 2014 року скоїла тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі".

Раніше Президент Петро Порошенко заявляв, що сподівається на прискорення правоохоронцями розслідувань кримінальних проваджень, відкритих щодо Курченка.