"Батьківщина" не забиратиме в Савченко мандат

Фракція «Батьківщина» не планує ініціювати позбавлення депутатського мандата Надії Савченко.

Про це під час прес-конференції заявила лідер партії Юлія Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Партія «Батьківщина» не буде ініціювати позбавлення Надії Савченко депутатського мандата, тому що люди віддали за неї голоси і вона має право працювати у Верховній Раді», - сказала Тимошенко.

Водночас вона підкреслила, що наразі дороги «Батьківщини» й Савченко розійшлися й тому її було виключено зі списку фракції. Зокрема, за словами Тимошенко, різними виявилися позиції фракції й Савченко, у першу чергу, у питанні можливості проведення переговорів з терористами.

«Наші позиції розходяться в тому, що партія «Батьківщина» вважала і вважає, що ніяких переговорів з терористами, які сьогодні є інструментом захоплення й окупації Донбасу, бути не може, тому що вони не є самостійними гравцями в цій війні, вони є злочинцями і вони мусять відповідати по закону. А реально, усі переговори, на наш погляд, мусять іти у форматі Будапештського меморандуму», - зазначила парламентарій.

Крім того, вона наголосила, що не співпали погляди партії й Савченко у питанні проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу й наданні амністії бойовикам.

«Наші дороги розійшлися і тепер Надія Савченко працює як незалежний депутат у Верховній Раді, як позафракційний депутат. Вона організовує свій власний громадський рух, свою власну політичну дорогу й вона має на це право», - наголосила Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня фракція «Батьківщина» прийняла рішення про виключення зі своїх лав народного депутата Надії Савченко.