Аваков не збирається у відставку через трагедію в Княжичах

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не має наміру йти у відставку через трагедію у Княжичах під Києвом, де внаслідок перестрілки загинули 5 працівників поліції.

Про це він заявив журналістам у четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я збираюсь зробити висновки і робити далі свою справу. Якщо будуть підстави для моєї відставки, а вони, безумовно, колись з'являться, я це зроблю. Зараз я зроблю висновки - і будемо рухатись далі", - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району п'ятеро співробітників поліції загинули внаслідок перестрілки.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в залишеному будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників. Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

5 грудня у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про самоусунення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова від виконання повноважень. Автором документа є член фракції БПП Сергій Каплін.