СБУ проводить експертизу плівок прослуховування заступниці Гонтаревої

СБУ проводить аналіз плівок, які були надані відомству народним депутатом Євгеном Мураєвим.

Про це сказав сьогодні на брифінгу в СБУ керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз зарано щось говорити по експертизі плівок, наданих народним депутатом Євгеном Мураєвим. Експертизи стосуються: автентичності розмови, у який спосіб була отримана інформація, законний чи незаконний, а також аналізується зміст цих розмов», - повідомив Ткачук.

Він також зауважив, що інформація, яка міститься на цих флешках, буде детально вивчена і офіційно оприлюднена.

24 листопада СБУ отримала звернення Мураєва щодо нібито виведення грошей з банківської системи держави та почала вивчати інформацію, викладену у ньому.

Раніше Мураєв заявляв, що під час акції у Нацбанку 15 листопада невідомий чоловік, який представився як колишній працівник правоохоронних органів, передав йому флешку з записами перехоплення телефонних розмов заступника глави НБУ Катерини Рожкової.

За словами нардепа, на флешці близько 90 годин запису 500 розмов. Мураєв запевнив, що бачив цю людину вперше і просто взяв у неї флешку.

Як повідомляв Укрінформ, Рожкова заявляла, що її телефонні розмови прослуховують.

27 жовтня слідчі Головного управління Національної поліції у м. Києві провели обшук за місцем проживання Рожкової. Як пояснили у НБУ, слідчі дії проводилися в рамках розслідування банкрутства ПАТ "Банк Михайлівський". При цьому в Нацбанку заявили, що таким чином на нього здійснюється тиск.