Парубій: Україна повинна вимагати повернення Януковича для суду

Україна повинна вимагати повернення колишнього президента Віктора Януковича, який має відповісти за злочини проти Майдану.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі телеканалу «112.Україна».

«Головне, що мають зробити українські слідчі, це зачитати звинувачення Януковичу для того, щоб ми могли впровадити справу і щоб ми могли чим швидше завершити ці розслідування, які є по злочинах. Вважаю, що і те, що було на Майдані, що було після Майдану, це відповідальність Януковича, який став маріонеткою Путіна в Україні, і я думаю, що якщо буде будь-який контакт, ми повинні вимагати його повернення в Україну», - сказав він.

Як повдіомляв Укрінформ, у п'ятницю має відбутися допит колишнього президента Віктора Януковича в якості свідка у справі "Вбивства людей під час Євромайдану" в режимі відеоконференцзв'язку у Святошинському райсуді Києва.

Сам екс-президент України буде давати свідчення в Ростовському обласному суді.

Обвинуваченими в цьому провадженні є п'ять колишніх бійців київського батальйону "Беркут", а також сім колишніх посадовців, серед яких і Віктор Янукович.

 Ще 18 перебувають у розшуку. Сама ж справа про розстріл 48 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року слухається у Святошинському райсуді вже півтора роки.