Суд призначив відеодопит Януковича на п'ятницю

Допит колишнього президента Віктора Януковича і екс-командувача Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Станіслава Шуляка за допомогою відеоконференцзв'язку відбудеться у Святошинському райсуді 25 листопада о 13.00.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів у вівторок, повідомив Укрінформу прокурор Роман Псюк.

"Один з обвинувачених Янішевський сказав, що у нього висока температура і попросив суд розглянути питання про можливість допиту Януковича сьогодні. Суд змінив порядок дослідження доказів і призначив допит Януковича в режимі відеоконференцзв'язку на 25 листопада на 13.00", - сказав він.

Як повідомлялося, питання зміни порядку досліджуваних доказів в суді мало обговорюватися 24 листопада.  

16 серпня Міністерство юстиції повторно направило Росії запит про допит через відеозв'язок Януковича, оскільки в першому запиті пропала частина документів.

У травні Святошинський райсуд вирішив допитати за допомогою відеоконференцзв'язку колишнього президента Віктора Януковича у справі проти п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві. Раніше очільник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявляв, що допит Януковича за допомогою відеозв'язку може відбутися 25 листопада.