До КСУ викликали Парубія, Томенка і Яценюка

Конституційний суд України у розгляді справи за поданням 57 народних депутатів щодо конституційності закону "Про засади державної мовної політики" постановив задовольнити клопотання щодо виклику у якості свідків ряду народних депутатів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Задовольнити клопотання щодо виклику в якості свідків Парубія Андрія, Томенка Миколу, Яценюка Арсенія...", - сказав суддя.

Як зазначили судді, у зв'язку з задоволенням заяви та необхідністю підготовки зазначених осіб до судового засідання, зокрема ознайомлень з матеріалами справи, необхідністю виклику свідків, суд оголосив про перерву, поки не будуть виконані процесуальні дії.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві під будівлею КСУ проходить нечисленний мітинг за скасування мовного закону, відомого як закон Ківалова-Колесніченка.

3 липня 2012 року Верховною Радою був ухвалений базовий для українського законодавства закон "Про засади державної мовної політики". 9 серпня закон був підписаний Януковичем і набрав чинності.

У лютому 2015 року Конституційний суд України відкрив провадження за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності цього закону Конституції України.