У БПП вважають, що Деканоідзе вичерпала свій потенціал

Заступник голови фракції БПП Ірина Луценко переконана, що голова Нацполіції Хатія Деканоідзе подала у відставку у зв'язку із вичерпанням свого потенціалу, втомою та неможливістю через відсутність відповідного досвіду справитися з викликами, які продиктувала війна.

Таку думку вона висловила в коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із тією частиною роботи, якою опікувалася Деканоідзе, вона справилася не повністю. Тут наклався дуже серйозний фактор - Україна фактично перебуває у стані війни, країна начинена зброєю, зубожіння населення, "падають" банки, мародерство, пограбування. Ви неодноразово чуєте, що відбувається на вулиці, - аварії, пограбування ювелірних магазинів, інкасаторських машин. Мабуть, це той набір дуже серйозних викликів, до якого не була готова технократ Деканоідзе", - зазначила Луценко.

На її думку, що також на рішення подати у відставку вплинуло і накопичена втома глави Нацполіції та відсутність досвіду, крім реформування, ще правильного реагування на новітні виклики.

Водночас парламентарій зауважила, що наразі на посаду очільника Національної поліції необхідна людина "більш рішуча й вольова", "українець з досвідом роботи у правоохоронній системі".

Народний депутат додала, що зроблені Деканоідзе перетворення і зміни в поліції не будуть знівельовані, а той, хто займе її місце, завершить розпочаті реформи.

Луценко переконана, що нового очільника НП буде обрано на конкурсній основі вже найближчим часом.