Чубаров вважає, що дії Трампа будуть відмінними від виборчої риторики

Україна має сподіватися на те, що інтереси США, які реалізовуватиме Дональд Трамп, співпадатимуть з українськими інтересами.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"США обрали президента не для України, тим більше не для Росії, а для себе. США має багато механізмів балансу і противаг. Тому все, що говорив Трамп як кандидат, і здійснюватиме як президент, воно буде настільки відмінним, наскільки інтереси США реалізовуватимуться президентом. Трамп, як президент, реалізовуватиме інтереси США. І ми, як Україна, маємо сподіватися, що здебільшого вони мають співпадати з нашими інтересами також", - сказав він.

При цьому Чубаров висловив упевненість, що жодних поступок президентові РФ Володимиру Путіну Трамп не робитиме.

"Враховуючи поведінку Трампа і мої спостереження, він не робитиме якихось кроків, які можуть бути поступками Путіну особисто. Регулювання питання, у тому числі санкції, він погоджуватиме зі своїми основними союзниками: Британією і ЄС. Європа не поступатиметься Путіну, він давно втратив довіру", - вважає Чубаров.

Як повідомлялося, перемогу на виборах президента США отримав кандидат від республіканців Трамп. У нього 279 голосів при 270, необхідних для перемоги. У Клінтон - 215.

Президент України Петро Порошенко вже привітав Трампа з перемогою. А також запросив новообраного президента США відвідати Україну.