Комітет Ради "за" скасування підвищених зарплат нардепам - Парубій

Комітет з питань бюджету підтримав проект постанови щодо скасування пропозиції уряду з боку парламенту збільшити заробітні плати нардепам.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Бюджетний комітет зранку провів засідання і підтримав дану постанову. Упевнений, сьогодні ми зможемо врегулювати питання заробітних плат і зняти одне із вразливих питань, яке стоїть на порядку денному і яке викликало великий резонанс у суспільстві", - зазначив спікер.

Водночас він розповів, що вчора ввечері підписав постанову "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік", яка є результатом розгляду проекту Держбюджету-2017 в першому читанні, але наголосив, що зробив це лише після того, як з'явився проект постанови щодо скасування норми про збільшення зарплат парламентаріям.

"У той момент, коли вже було зрозуміло, що вже є постанова (про вилучення пункту щодо зарплат - ред.) готова, а вона може бути внесена лише до підписаної постанови, я підписав попередню", - додав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогоднішньому засіданні парламент має розглянути проект постанови 5323 щодо скасування норми про збільшення заробітних плат народним депутатам.