Парубій: Беру відповідальність за помилку з підвищенням зарплати нардепам

Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що більшість голів фракцій підтримують проект постанови про вилучення пунктів, які передбачають підвищення зарплати народним депутатам, в ухваленому у першому читанні проекті держбюджету на 2017 рік.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулого тижня ми підтримали проект держбюджету в першому читанні, за наслідками розгляду цього питання була ухвалена також постанова, яка серед іншого враховує і питання оплати праці народних депутатів. Ситуація, яка склалася в парламенті під час ухвалення цього рішення, свідчить про те, що ми припустилися (і я беру цю відповідальність на себе) помилки, бо багато хто з нардепів і не знав про зміст і суть цієї постанови...  За наслідками сьогоднішньої наради з головами фракцій і груп є домовленість, що готується постанова, принаймні більшість голів фракцій зголосились, що будуть цю постанову підтримувати... В цьому проекті постанови буде пропозиція вилучити пункт третій і четвертий, який стосується заробітної плати, з цієї постанови як поправки до постанови», - сказав Парубій.

Він додав, що завтра бюджетний комітет має розглянути відповідний проект постанови.  

«Я вважаю, що це правильно, коли Верховна Рада, перебуваючи в постійній комунікації з суспільством, коли відбуваються помилки, здатна швидко та ефективно ці помилки виправити», - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати ухвалили постанову № 5000-П, якою підвищили собі заробітну плату з 1 листопада 2016 року. Так, посадовий оклад спікера Верховної Ради має становити 30 мінімальних зарплат, першого віце-спікера – 28, віце-спікера – 28, голови комітету, лідера фракції (депутатської групи) – 27, першого заступника голови, заступника голови, секретаря комітету, першого заступника голови, заступника голови фракції – 26, голови підкомітету комітету та члена комітету – 25 мінімальних зарплат.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що при доопрацюванні проекту державного бюджету на наступний рік Кабінет міністрів не підтримає ініціативу депутатів щодо підвищення зарплат народним обранцям практично вдвічі.