Шкіряку поїздка Савченко до Москви здається підозрілою

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що Надію Савченко треба позбавити доступу до секретної інформації як представника Комітету з оборони і безпеки.

Про це він написав у Facebook

На думку Шкіряка, поїздкою до Москви Савченко показала, що не цінує ті величезні зусилля, яких доклали для її звільнення з РФ, і "не розуміє, як принижує вона статус представника української влади".

"Депутат Савченко - член комітету з оборони та безпеки, з допуском до секретної інформації. Цього допуску її необхідно позбавити - як мінімум до отримання висновків СБУ про наявність або про відсутність контактів з противником. Сподіваюся, Верховна Рада вживе негайно належних заходів", - написав Шкіряк.

Він вважає, що факт вільного проїзду в РФ народного депутата України, яка перебувала під судом, означає, що їй хтось дав гарантії безпеки і хтось забезпечив її безперешкодний допуск. "І цим "хтось" може бути тільки ворог України. І якщо для Надії Савченко має хоч якесь значення громадська думка і повага співвітчизників, то вона повинна сказати, за яких обставин відбувся її візит до Москви, чи вела вона з кимось переговори, хто забезпечив їй проїзд. І ця інформація, враховуючи схильність депутата до "вигадок", має бути перевірена Службою безпеки України", -  резюмував Шкіряк.