До справи Шеремета долучили матеріали прослуховування співробітників Укрправди

Національна поліція долучила до справи про вбивство журналіста Павла Шеремета матеріали про прослуховування співробітників інтернет-видання "Українська правда".

Про це виданню повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Після скоєння резонансного злочину – вбивства Павла Шеремета, звичайно було спілкування правоохоронців зі співробітниками "Української правди", зокрема і з головним редактором Севгіль Мусаєвою", - сказав він.

"Вона справді передала конверт з матеріалами, які, на її думку, можуть мати стосунок до злочину. Вона зазначила, що цей конверт підкинув невідомий за кілька місяців до вбивства Павла Шеремета. До речі, тоді з відповідною заявою щодо знахідки до Нацполіцїі ніхто не звертався", - зазначив Тракало.

"Оскільки голова Нацполіції Хатія Деканоідзе не є процесуальною особою у цій справі, а відповідно допитати Севгіль не могла, ці матеріали, – які є аналітичною довідкою-компіляцією матеріалів, що стали предметом розслідування УП, – були долучені до матеріалів кримінального провадження щодо вбивства Павла Шеремета", - зазначив він.

Тракало додав, що після передачі матеріалів Мусаєва була допитана слідчими в рамках розслідування справи.

"Вчора Севгіль була допитана повторно. Вперше вона була допитана одразу після передачі матеріалів", - уточнив він.

Водночас, як розповіла Мусаєва, "перший допит був поверхневий, швидше ознайомлювальний".

"Вчора мене вже достатньо докладно допитували на предмет, чи були опубліковані розслідування, про які йдеться в матеріалах, через які засоби комунікації відбувалося спілкування між співробітниками УП", - сказала Мусаєва.

Раніше Мусаєва повідомила, що передала в Нацполіцію матеріали, які свідчили, що розмови співробітників "Української правди", зокрема вбитого Шеремета, прослуховувались.

Шеремет, один із керівників "Української правди", трагічно загинув уранці 20 липня в результаті вибуху авто керівника видання Олени Притули, в якому він перебував.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

Протягом останнього місяця поліція не розголошує жодної інформації, заявляючи, що це може нашкодити слідству.