Агресія проти України: до санкцій ЄС приєдналися ще п’ять країн - Могеріні

П'ять країн - Чорногорія, Албанія, Ліхтенштейн, Норвегія, Україна - приєднались до прийнятого у вересні рішення ЄС продовжити санкції, запроваджені проти осіб та установ, причетних до посягання на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це повідомляється у заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріки Могеріні, оприлюдненій у понеділок.

"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія та країни EFTA (Європейська асоціація вільної торгівлі - ред.), члени Європейської економічної зони Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", - йдеться у заяві.

Як зазначається, ці країни забезпечуватимуть, щоб їхня національна політика відповідала рішенню Ради ЄС. У ЄС привітали це рішення.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Євросоюз продовжив на подальші шість місяців – до 15 березня 2017 року – застосування обмежувальних заходів проти осіб та установ, які причетні до посягання на територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. До санкційного списку, який передбачає замороження активів та заборону на поїздки, входять 146 осіб та 37 організацій.