Президент представив нову голову Харківської ОДА Юлію Світличну

Онлайн

Президент України Петро Порошенко представив нову голову Харківської облдержадміністрації Юлію Світличну.

Представлення відбулося у Харкові під час робочої поїздки Глави держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент нагадав, що Світлична отримала нову посаду, перемігши у конкурсі відповідно до нового закону про держслужбу. 

"Це був дуже жорсткий і конкурентний конкурс і його виграла Юлія Світлична", - сказав Порошенко.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (7 фото)

Фото: Михайло Палінчак.

Він зауважив, що цей факт вносить серйозну корективу в гендерну складову кадрової політики, оскільки в колективі голів облдержадміністрацій "нарешті з'явилася фантастична жінка-професіонал". 

"Я впевнений, що позитив цього призначення полягає і в тому, що поява пані Юлії у великій політиці знаменує прихід нового покоління, яке виросло і сформувалося повністю в часи незалежності.  Всією своєю діяльністю і поведінкою вона демонструє відсутність радянських комплексів. Крім цього, вся її професійна діяльність пов'язана зі Слобожанщиною, Харківщиною, тут її шанують, поважають, а вона дуже добре знає регіон і проблеми людей", - зазначив Президент.    

Юлія Світлична народилася 6 червня 1984 року. Закінчила Харківський державний університет харчування та торгівлі за фахом  економіст–міжнародник та Національну академію державного управління при Президентові України.

У Харківській ОДА працювала з 2006 року, спочатку головним спеціалістом відділу інвестиційної політики Головного управління економіки, потім начальником відділу цінової політики Головного управління економіки (2007-2008), а згодом начальником відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки (2008-2009).

Після закінчення Національної академії державного управління при Президентові України у 2012 - 2014 роках Світлична працювала заступником директора ТОВ «Дорніт», а з квітня по листопад 2014 року - директором Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА.

З листопада 2014 року і донині  – заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Колишній голова Харківської ОДА Ігор Райнін 29 серпня цього року був призначений керівником Адміністрації Президента на заміну Бориса Ложкіна. Юрія Світлична з цього часу виконувала обов'язки керівника ОДА. Вона перемогла у конкурсі на вакантну посаду голови Харківської облдержадміністрації, на яку, крім неї, претендували ще 9 кандидатів.