Під посольством РФ у Києві – одразу два протести. Спалили плакат із Путіним

Фото

Біля посольства Російської Федерації в Україні пройшли дві акції – з вимогами зупинити путінську агресію в Україні та звільнити затриманих в окупованому Криму кримських татар.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, загалом у них узяли участь близько сотні активістів.

Учасники акції "Стоп Путін", яка сьогодні відбудеться також у 60 країнах світу, тримали плакати "Путін - терорист №1", "Росія, геть з України" та інші. Вони озвучили три вимоги: вивести російські війська з території України, посилити місію ОБСЄ і забезпечити її цілодобове патрулювання у зоні бойових дій, звільнити полонених. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ (12 фото)

Фото: Павло Багмут.

"Ця акція - як закріплення того, що ухвалили у ПАРЄ... По всьому світу українців багато, і ми маємо боронити свою державу", - сказала учасниця акції Віра Савченко.

Наприкінці акції протестувальники спалили плакат із зображенням Путіна. 

Учасники іншої акції, які протестували проти затримання в окупованому Криму кримських татар та незаконних обшуків, тримали таблички з іменами в'язнів ФСБ. Вони розповіли історії затриманих 12 жовтня в Криму і наголосили на політичній умотивованості цих переслідувань. 

Як зазначили організатори акції, щодня миготять десятки імен і прізвищ затриманих і засуджених у Криму, але розуміння, за що їх переслідують, немає, тому вони прийшли розповісти,  що це "звичайні люди, яких серед нас безліч".