Президент розповів, чому нова дата Дня захисника швидко прижилася

День 14 жовтня, коли традиційно відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, річниця створення УПА, а вже два роки, як і День захисника України, символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у п’ятницю після церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені І. Богуна на Софійській площі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два роки тому я прийняв рішення відмовитися від хибної традиції відзначати головне військове свято нашої незалежної держави за календарем країни-агресора. І нова дата прижилася напрочуд швидко. Чому? Бо коріння її – в давньому святі Покрови, яке особливо глибоко шанувалося нашими пращурами-козаками. Коріння її – у куренях Січі та в боївках Української Повстанської Армії. 14 жовтня символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України", - наголосив він.

Президент підкреслив, що  День захисника України освятився кров’ю наших воїнів та сльозами матерів.

"Ми, українці, не дали загарбницьким планам країни-агресора реалізуватися, і не вели, і не ведемо загарбницьких воєн. Споконвіку ми не виступали ніколи у ролі агресора і ніколи не зарилися на чуже. Але і свого – не віддамо. І нам, слава Богу, є вже чим зустріти непроханих гостей. Хто з мечем до нас прийде, той від меча і загине... І від щита, яким стали для нас наші Збройні Сили", - зазначив він.