Гройсман чекає, що Рада наступного тижня змінить "закон Савченко"

Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проект закону щодо змін до так званого «закону Савченко», та розраховує на те, що парламентарії вже на наступному тижні ухвалять його.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд розробив закон та вніс його у парламент. Ми будемо розраховувати, що на наступний тиждень його парламент ухвалить для того, щоб зупинити ці, я вважаю, злочини стосовно українського народу», - сказав Гройсман.

За даними Прем’єр-міністра, завдяки «закону Савченко» вже 8,5 тисячі в’язнів вийшли на волю, і 906 з них встигли скоїти повторно злочини. Серед них 27 убивств, 12 згвалтувань, грабежі, розбої. Ситуацію необхідно виправляти, переконаний Гройсман.

«Але з іншого боку треба ефективний механізм усередині країни будувати для того, щоб наводити лад та боротися зі злочинністю», - додав Гройсман.

Як відомо, «закон Савченко» набув чинності 24 грудня 2015 року, згідно з яким кожен день попереднього ув'язнення повинен бути зарахований як два дні основного покарання. Такий принцип не використовуватиметься до рецидивістів.