Українська делегація нагадає у Брюсселі про кримський вояж депутатів

Заступник міністра юстиції України Сергій Петухов і заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова у четвер прибули до Брюсселя на консультації з метою синхронізації політики невизнання анексії Криму.

Про цей заступник міністра юстиції повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Прибуваємо з Emine Dzheppar сьогодні до Брюсселя на консультації з ЄС з приводу Криму. Мета - синхронізація політики невизнання анексії півострова і вироблення конкретних рекомендацій державам-членам. Говоритимемо про неприємні для ЄС речі: незаконні візити депутатів, заходження кораблів до закритих кримських портів, ведення бізнесу в обхід санкцій", - написав Петухов. 

Також українська делегація планує підняти у Брюсселі питання про невизнання виборів до Держдуми РФ, які були проведені в окупованому Криму, про незаконні археологічні розкопки і вивезення культурної спадщини Криму до Росії, а також про невизнання російських документів, "які окупанти нав'язують кримчанам".

Представники України мають намір також говорити з європейськими партнерами про масові порушення прав людини в Криму та заборону Меджлісу в Росії, про закриття незалежних ЗМІ та про політв'язнів.

"Вимагатимемо поширювати персональні санкції на тих, хто за це відповідає", - підкреслив Петухов.

Він також повідомив про плани поінформувати ЄС "про міжнародні судові позови, які Україна подала або ще подасть проти Росії".