Україна та Грузія отримають безвіз лише із "запобіжником" - Рада ЄС

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про початок міжінституційних переговорів із Європейським парламентом та Єврокомісією щодо скасування візових вимог для громадян Грузії. Відносно процесу запровадження безвізового режиму для України у керівній інституції ЄС графік ще не визначений.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомив офіційний співробітник Ради Євросоюзу.

"У середу Комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС погодив переговорну позицію щодо візової лібералізації для Грузії. Рада ЄС підтримала пропозиції Єврокомісії надати безвізові подорожі громадянам Грузії на період перебування у 90 днів", - заявили у Раді ЄС.

Водночас у керівній інституції Євросоюзу наголосили, що скасування візового режиму для Грузії можливе лише після ухвалення в ЄС нових правил щодо скасування безвізових режимів для усіх третіх країн (Україна і Грузія тут ні до чого. Це стосуватиметься також і США, а також усіх третіх країн – ред.).

"На базі отримання мандату Словацьке головування розпочне переговори із Європарламентом", - зазначив посол Словаччини  Раді ЄС Петер Яворчик.

Він наголосив, що керівна інституція має міцну позицію щодо надання Грузії безвізового режиму

Як повідомив власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі офіційний представник Ради ЄС, аналогічна позиція також стосується і України.