Парубій підтримав продовження мораторію на продаж землі

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підтримав продовження мораторію на продаж землі.

Про це він заявив у вівторок на зустрічі з представниками аграрної галузі, повідомили Укрінформу в прес-службі Верховної Ради.

"Мораторій на продаж землі має бути продовжений, і разом з тим мають бути одночасно ухвалені законодавчі акти, які б регулювали цю сферу", - зазначив Парубій.

Він наголосив на важливості врегулювання законодавчого поля у цій сфері і повідомив про впровадження «єдиного аграрного дня у парламенті для системного розгляду необхідних питань у цій сфері».

Водночас Голова ВР зауважив, що політичне позиціювання проблемних питань не сприятиме їхньому розв’язанню.

"Допоможуть тільки системні рішення", - сказав він.

Парубій запросив представників аграрної галузі взяти участь у засіданні Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин, де будуть також присутні члени уряду, з тим, щоб "детально проговорити проблемні питання та вийти на конкретний результат".

Він повідомив, що триває «дискусія на рівні голів фракцій з тим, аби вийти на одне системне узгоджене рішення, яке матиме на меті як продовження мораторію, так і водночас перелік тих законодавчих актів, які Верховна Рада України має прийняти для упорядкування ринку землі».

«Упевнений, що по тих позиціях, які не передбачають політичних спекуляцій, а передбачають системний грунтовний підхід, ми вийдемо на системний документ з приводу продовження мораторію», - підсумував Парубій.