Гопко про візи з РФ: «Закордонний» комітет не бачать перешкод

Голова Комітету з закордонних справ Ганна Гопко заявила, що наразі відсутні будь-які перешкоди для винесення питання щодо запровадження візового режиму з Російською Федерацією на розгляд сесійної зали.

Про це вона зазначила журналістам в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зважаючи на те, що рішення комітету є, перешкод для того, щоб його винести в залу немає", - відповіла Гопко на запитання, чи буде винесений проект постанови про денонсацію угоди про безвізовий режим з РФ на розгляд парламентаріїв уже цього тижня.

Водночас народний депутат наголосила, що інше питання в цьому контексті - доцільність ухвалення такого рішення, його важливість для України. За її словами, наразі всередині парламенту, а також в аграрному, бюджетному комітетах та Комітеті з питань промислової політики йде жваве обговорення.

"Якщо ви вважаєте, що це топ-питання для держави в порівнянні з реформою енергетики, децентралізацією, наданням НАБУ незалежної прослушки від СБУ і багато інших законопроектів, якщо це пріоритет, то вважаю, що це політична воля парламенту сказати своє політичне ставлення до цього питання", - сказала Гопко.