З МЗС звільнили дипломата, причетну до цигаркового скандалу

Оновлено

Першого секретаря посольства України у Словаччині Оксану Ліщишин, яка була причетна до спроби контрабандного вивезення цигарок під виглядом дипломатичного вантажу, звільнили з Міністерства закордонних справ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"26 вересня за рекомендацією дисциплінарної комісії Оксану Ліщишин звільнено з дипломатичної служби. Підставою для звільнення стало порушення норм закону "Про дипломатичну службу", зокрема розділу "Порушення присяги", - сказала вона.

Беца наразі не змогла повідомити, чи Ліщишин уже ознайомлено з рішенням МЗС та про її наміри стосовно його оскарження.

Як повідомляв Укрінформ, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль на своєму персональному сайті оприлюднив інформацію про те, що до перевезення на мікроавтобусі з дипломатичними номерами блоків контрабандних сигарет вартістю 620 тисяч гривень причетний мешканець Києва Сергій Ліщишин, який є чоловіком першого секретаря Посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

За словами Москаля, Ліщишин надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаний власною дружиною лист, згідно з яким із 21 по 24 травня цього року мікроавтобус перевозив дипломатичний вантаж і не підлягав контролю. Коли митники, запідозривши наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака), почали наполягати на огляді, Ліщишин вчинив скандал, погрожуючи викликати консула.