ОБСЄ вимагає усунути перешкоди для місії при розведенні військ на Донбасі

ОБСЄ закликає сторони на Донбасі негайно усунути перешкоди в Петровському і Золотому, щоб ОБСЄ мала можливість спостерігати за виконанням угоди про розведення живої сили та техніки.

На цьому наголосив на брифінгу перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Надайте нам доступ, який ми потребуємо, і розведіть ваші сили і техніку зараз", - заявив Хуг.

Він зауважив, що представники СММ ОБСЄ зможуть підтвердити виконання Рамкової угоди про відвід сил тільки у випадку, якщо сторони дозволять їм це зробити.

За словами Хуга, в той самий день, коли Рамкова угода була підписана в Мінську, патрулі СММ були позбавлені можливості вільно пересуватися в Петровському і Золотому. Він закликав сторони прибрати з доріг загороджувальні бетонні блоки в районах, де повинні відвести сили.

Військові на місцях повинні бути негайно поінформовані, що там не повинно бути обмежень у пересуванні патрулів СММ. "Якщо бетонні блоки, якщо міни не будуть прибрані, наші спостерігачі не зможуть поїхати в ці райони", - сказав Хуг.

Як повідомлялося, у Мінську була досягнута домовленість про відведення військ і озброєння на трьох ділянках - у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському.