Єлісєєв про переговори з голландцями щодо асоціації: Не треба робити трагедії

Україна зараз веде активний діалог з Нідерландами щодо компромісу у питанні Угоди про асоціацію із ЄС, але не готова відкривати якісь додаткові нові переговори щодо цього документа або вносити зміни у нього.

Про це на брифінгу сказав заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По-перше, я би хотів сказати, що не треба з цього робити трагедії. По-друге, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе дала коментар з цього приводу. Ми зараз в активному діалозі із нідерландською стороною щодо пошуку можливих варіантів вирішення цього питання», - сказав Єлісєєв.

Він зазначив, що нині в цьому процесі має бути дві ключових лінії дотримання: по-перше, жодних додаткових нових переговорів Україна не планує, а по-друге, жодних змін до тексту угоди також вносити Україна не збирається.

«Отже, у рамках цих червоних ліній ми будемо шукати взаємоприйнятний компроміс, який має бути корисним та працювати на користь як України, так і Нідерландів та усього Європейського Союзу», - сказав заступник глави Адміністрації Президента України.

На його думку, заява прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте скоріш за все була тактичною і пов’язана із підготовкою до майбутніх парламентських виборів, які відбудуться у 2017 році в Нідерландах.

Як відомо, Рютте попередив про відсутність компромісу щодо угоди з Україною та висловив сподівання, що решта держав ЄС зможуть ввести Угоду про асоціацію з Україною в дію без ратифікації документу його країною.

Після цього віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна вважає неприйнятною позицію уряду Нідерландів щодо можливої відмови від завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною.