Попередня оцінка Пентагону: авіаудар по гумконвою здійснили росіяни

Бомбардування міжнародного гуманітарного конвою в понеділок поблизу міста Алеппо здійснили літаки російських ВКС.

Таку попередню оцінку повідомив у вівторок центральний американський телеканал CNN із посиланням на два джерела в Пентагоні.

"США досягли попереднього висновку, що гуманітарний конвой і склад, який належить сирійському Арабському Червоному Півмісяцю, бомбили російські військові літаки... Усі докази, які ми маємо, вказують саме на такий висновок", - зазначається в публікації.

За словами іншого чиновника, існує також ряд опосередкованих доказів, які підтверджують це. Зокрема, немає підтверджень, які могли би прямо вказували на те, що сирійські літаки або гелікоптери перебували в цей час у зазначеному районі. Представник Пентагону додав, що, за повідомленнями з місця інциденту, авіаналіт відбувався у дві хвилі, що є характерною практикою бойових дій російських сил.

Як повідомляв Укрінформ, гуманітарний конвой був розбомблений у понеділок неподалік від сирійського міста Алеппо. Це спонукало Організацію Об'єднаних Націй призупинити діяльність з надання гуманітарної допомоги в Сирії.

За інформацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста, внаслідок авіаудару загинули близько 20 цивільних осіб, у тому числі керівник місцевої організації Червоного Півмісяця Омар Баракат.

Допомога призначалася для східної частини Алеппо, де, за оцінками ООН, близько 250 тис. цивільних відчувають гостру потребу в продовольстві, медикаментах і воді.