Кандидат у прем’єри у Хорватії обіцяє підтримку України

Співголова Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Андрей Плєнковіч у випадку свого призначення новим прем'єр-міністром Хорватії обіцяє відстоювати інтереси України у Європейській раді.

Про це він заявив від час відкриття робочого засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я як можливий новий прем'єр-міністр Хорватії тепер буду боротися за інтереси України в Європейській раді. В Європейській раді стане ще на одного друга України більше», - сказав Плєнковіч.

Крім того, він зауважив, що одним з перших офіційних візитів його на новій посаді стане візит до України.

У свою чергу Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував Плєнковічу за підтримку нашої держави й зауважив, що починається новий етап співпраці між Києвом та Загребом (столиця Хорватії - ред.).

«Ви стали справді прикладом для нас, що таке солідарність і що таке плече товариша і друга», - звернувся спікер до Плєнковіча.

Як повідомляв Укрінформ, на виборах у Хорватії у неділю, 12 вересня, партія Хорватський демократичний союз (UDZ), яку очолює Пленкович, здобула перемогу. Відтак, за оцінками експертів, саме цей хорватський політик має найвищі шанси очолити новий уряд країни.