Вища рада юстиції просить звільнити одіозну суддю Царевич

Вища рада юстиції рекомендує звільнити суддю Печерського райсуду міста Києва Оксану Царевич за порушення присяги судді.

Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

«Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання Президентові України щодо звільнення Царевич Оксани Ігорівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва за порушення присяги судді», - йдеться у повідомленні.

Після оголошення результатів таємного голосування голова ВРЮ Ігор Бенедисюк повідомив, що це рішення ухвалено більшістю голосів (13) "за", "проти" проголосувало 2 члени ВРЮ.

Як повідомлялося, дисциплінарна справа стосовно судді Царевич була відкрита ВРЮ за нерозглянутими Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції заявами Ольги Лугової від 9 грудня 2014 року та прокурора Печерського району міста Києва Романа Волошина від 12 грудня 2014 року (переданими до ВРЮ у квітні цього року) і стосувалася дій судді під час розгляду справ проти активістів Майдану.

4 березня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка.

У листопаді минулого року прокуратура Києва заявила про завершення досудового розслідування проти суддів Печерського районного суду Києва Кицюка та Царевич. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених частиною 2 статті 375 (винесення завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу.

Згідно з даними прокуратури Києва, під час досудового розслідування встановлено, що ці судді у січні 2014 року винесли завідомо неправосудні постанови про притягнення до адміністративної відповідальності учасників руху «Автомайдан».