Петренко переконаний, що спецконфіскацію ухвалять наступного тижня

Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається на прийняття закону про спецконфіскацію, який спрямований на повернення арештованих коштів, вкрадених режимом Януковича з державного бюджету України.

Про це він заявив в четвер під час презентації у Києві проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення у дохід держави необгрунтованих активів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми напрацювали той законопроект, ту нову версію, в принципі, і попередні версії могли бути вже законом, але ми в цій (новій — ред.) версії зняли всі міфи, всі спекуляції щодо запровадження нового інституту спецконфіскації в цивільному процесі. І я переконаний, що цей законопроект повинен стати законом найближчим сесійним тижнем, тобто на наступному тижні. Вчора український уряд схвалив даний законопроект», - сказав Петренко.

За його словами, новий законопроект про спецконфіскацію відповідає всім стандартам і вимогам, які існують в Європейському Союзі.

Міністр наголосив, що наявність такого інструменту, який відповідає європейським стандартам, дасть можливість, отримавши рішення українських судів, направити ці рішення до країн-членів ЄС, з якими Україна має відповідні конвенції, для стягнення тих корупційних активів, які заморожені в цих країнах, на користь Української держави.

«Щоб не повторювались ті випадки, коли через бездіяльність правоохоронних органів України кошти стягуються в національні бюджети, а не в бюджет України, і не повертаються українському народу, як стороні, яка потерпіла від тих маштабних корупційних схем», - підкреслив він.