Глава МЗС Британії хоче збереження санкцій проти РФ

Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував міністру закордонних справ Великої Британії Борісу Джонсону за чітку позицію Лондону щодо підтримання незалежності і суверенітету України.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже вдячний як міністр за дуже послідовну, чітку позицію щодо підтримки нашої незалежності, нашого суверенітету, нашої свободи і наших орієнтирів", - зазначив Клімкін.

Він зазначив, що разом з міністром закордонних справ Великобританії вони обговорили питання, які стосуються двостороннього порядку денного.

"Великобританія нам допомагає у побудові системи боротьби з корупцією, у розвитку статегічної комунікації і в боротьбі з російською пропагандою", - сказав Клімкін.

Водночас глава МЗС Великобританії зазначив, що його країна вважає своїм завданням збереження санкцій проти РФ і буде працювати спільно з ЄС в цьому напрямку.

"Щодо санкцій ЄС. Я думаю, що б ви не говорили про ЄС, але один з ключових питань і важливою темою зараз є те, що ми повинні продовжити санкції, і це те, що я хотів би підкреслити перед президентом Порошенко, і Павлом (Климкиним - ред.) сьогодні", - сказав Джонсон.

Міністр закордонних справ України також, відзначив те що Великобританія "буде послідовно допомагати нам у реформуванні митної системи і навіть у впровадженні парламентських стандартів транспарентності".

Клімкін висловив сподівання, що наступного разу буде шанс зустрітись під час Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.