Штайнмайєр сказав, за якої умови збереться "нормандська" четвірка

"Нормандський саміт" глав держав або зустріч на рівні керівників МЗС відбудеться не раніше, ніж коли будуть для цього умови.

Про це заявили в Берліні на спільній прес-конференції міністри закордонних справ України Павло Клімкін і ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Зустрічатися тільки для того, щоб підтвердити попередні позиції і почути від Росії те ж саме, немає сенсу. Нам потрібний результат", - сказав Клімкін.

Він додав, що сторони продовжать працювати далі і "вивчатимуть можливості отримання результату".

Штайнмайєр погодився, що зустріч має сенс лише тоді, коли "буде суттєвий зміст". "Ми вивчаємо питання, щоб був такий зміст", - запевнив німецький дипломат.

Він повідомив, що наступного тижня разом з главою МЗС Франції Жан-Марком Еро буде в Києві, де вони продовжуватимуть переговори і "сподіваються просунутися у вирішенні питань, це дуже необхідно".

"Ми не можемо бути задоволені станом виконання Мінських угод", - у черговий раз повторив Штайнмайєр. Він додав, що для досягнення компромісу по політичних пунктах Мінських угод потрібна готовність до поступок з усіх боків.