Лещенко: ЗМІ виклали неповні декларації про мої доходи

Народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що в інформаційному просторі оприлюднені не повні декларації про його доходи, й раніше він заробляв достатньо, аби виплатити кредит за квартиру.

Про це він розповів журналістам в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Там (в опублікованій декларації - ред.) відсутня інформація про доходи за кордоном, також доходи від підприємницької діяльності і фізичної особи-підприємця... У мене були доходи від підприємницької діяльності, які вимірювалися по 150 тисяч доларів на рік. Звичайно це оподатковувалося, всі дані є, але свідомо ці дані не використані (ЗМІ - ред.), щоб зробити чергову інформаційну бульбашку", - сказав він.

Водночас парламентарій наголосив, що також у повідомленнях, що з'явилися в ЗМІ щодо придбання ним елітної нерухомості, відсутня калькуляція курсу долара. 

Разом з тим він зауважив, що наразі має не лише доходи від зарплати народного депутата, але й інші.

"Це - заробітна плата народного депутата, дохід від журналістської діяльності в журналі "Новое время" (я є координатором журналістських розслідувань у цьому журналі), це дохід від публікацій за кордоном, це дохід від викладання в Українському католицькому університеті і це дохід від проекту Посольства Нідерландів. На сьогодні за підсумками цих 9 місяців я пригадав такі джерела доходів плюс дохід від продажу книжок", - зазначив Лещенко і додав, що сума може вимірюватися до 50 тисяч гривень на місяць.

Як передавав Укрінформ, 6 вересня в інформаційному просторі з'явилося повідомлення, що Сергій Лещенко придбав елітну нерухомість в центрі столиці за 7,5 мільйонів гривень. Нардеп заявив, що чесно заробив кошти на квартиру і попросив антикорупційні органи перевірити його.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що НАБУ перевірить законність покупки квартири народним депутатом Сергієм Лещенком.