InformNapalm зібрав компромат проти Росії, що допоможе ПАРЄ - нардеп

Матеріали InformNapalm допоможуть ПАРЕ обмежити повноваження російської делегації.

Таку думку висловила депутат від БПП Ірина Фріз, повідомляє прес-служба політсили.

"Робота групи InformNapalm з ідентифікації російського новітнього озброєння на Донбасі та підготовлена ними база даних стане базовою для делегатів від України в ході сесії ПАРЕ з 10 по 14 жовтня. Матеріал будемо максимально доводити до міжнародного товариства. Сподіваюсь, що він допоможе прийняти делегатам ПАРЕ адекватне рішення по резолюції ПАРЕ щодо обмеження повноважень російської делегації", – зауважила парламентар.

"Переклад цього матеріалу буде спрямовано також до посольств США та країн ЄС. Група InformNapalm зробила без перебільшення вагомий внесок у боротьбу з агресором" – додала Фріз.

Міжнародне співтовариство InformNapalm в ході моніторингу і розвідки відкритих джерел інформації (аналіз супутникових знімків, відео випадкових свідків, особисті фото з соціальних профілів найманців і кадрових російських військовослужбовців) провело ідентифікацію понад 30 типів озброєння і спецтехніки ВС РФ на Донбасі. Велика частина техніки є порівняно нові зразки, які надійшли на озброєння ЗС РФ в період з 2004 по 2015 рік.

Фіксація наданих у звіті озброєнь і техніки прямо вказує на російський слід їх виникнення в окупованих районах Луганської та Донецької областей. У звіт включені виключно підтверджені дані, в базу не вносилися зразки озброєнь, про які повідомлялося розвідувальними структурами України, але без фото або відео підтверджень.