У Меркель кажуть, що час і місце "нормандського саміту" поки не визначені

В уряді ФРН не підтверджують інформацію про те, що наступний саміт "нормандського формату" відбудеться в Берліні.

Про це в середу на брифінгу в німецькій столиці сказав офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Зараз немає ані конкретного тимчасового плану, ані плану щодо місця такої зустрічі", - сказав представник канцлера.

Він наголосив, що така зустріч "залежить від стану виконання Мінських домовленостей". Про це йшлося, а також про те, що зустріч у "нормандському форматі" на рівні глав держав та урядів обговорювалася Ангелою Меркель на полях G20 у китайському Ханчжоу. "Під час зустрічей обговорювалося, у тому числі, і питання можливої майбутньої зустрічі", - підтвердив Зайберт.

Офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер у свою чергу проанонсував переговори між міністрами закордонних справ ФРН та України в четвер у Берліні: "Український міністр приїжджає завтра в Берлін, в МЗС він проведе переговори з Франком-Вальтером Штайнмайєром, мова піде про кризу в Україні". Після переговорів передбачена прес-конференція.

Раніше повідомлялося, що заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлисеєв не виключив, що місцем проведення саміту може стати Берлін.