Парубій відкрив Раду. У залі - 347 нардепів

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив пленарне засідання парламенту у середу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у сесійній залі зареєструвалося 347 нардепів.

На сьогоднішньому засіданні парламент розгляне проект постанови про звернення Верховної Ради України до Палати представників Конгресу США щодо початку розгляду законопроекту N 5094 "Акт стабільності та демократії в Україні", а також зміни до закону "Про ратифікацію Конвенції про права інвалідів" і Факультативного протоколу до неї.

Крім того, порядком денним передбачено розгляд проектів постанов про перейменування сіл Данине Ніжинського району Чернігівської області та Матроська Ізмаїльського району Одеської області.

У першому читанні Верховна Рада планується розглянути законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів; проект закону про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.

Депутати також можуть ухвалити у другому читанні проект закону щодо вдосконалення доступу до правосуддя осіб, які утримуються в установах попереднього ув'язнення та виконання покарань, та законопроект щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених.