Вибори в окупованому Криму є спробою «прив’язати» територію – європарламентарій

Через парламентські вибори до Державної думи Путін вкотре намагатиметься закріпити Крим як частину російської території.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив депутат Європарламенту від Польщі Міхал Боні.

«Очевидно, що проведення виборів є черговою спробою «прив’язати» територію Криму (до Росії – ред.) та консолідувати власні сили, що не має нічого спільного з демократією та особистим волевиявленням», - переконаний польський політик.

М.Боні відзначив, що ОБСЄ відмовилося направити спостерігачів на територію Криму для моніторингу цих парламентських виборів.

«Путін продовжує грати у «погану дипломатію», відтак ці вибори не можуть бути визнані легітимними», - наголосив європарламентарій.

Він наголосив, що позиція Євросоюзу відносно анексії Росією українського Криму залишається непохитною.

«ЄС засуджує і не визнає нелегальної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією», - нагадав польський політик.

Водночас Боні висловив сподівання, що новообрані за мажоритарними округами депутати Держдуми дотримуватимуться основоположних принципів ЄС, в особливості, стосовно поваги до людської гідності, свободи слова та поваги до територіальної цілісності інших країн.

Чергові парламентські вибори до нижньої палати російського парламенту – Державної думи – пройдуть 18 вересня.

За рішенням окупаційної влади, на території Криму виборці голосуватимуть за чотирьох кандидатів по мажоритарним округам. Також жителі півострова обиратимуть 225 депутатів за багатомандатним округом.