Порошенко каже, що судова епопея з Росією тільки починається

Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна використовуватиме усі можливості для притягнення агресора до суду.

Про це він заявив, виступаючи на ХІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, у якій також бере участь Президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

"Україна має висувати нові ініціативи щодо визнання та засудження злочинів Росії в Україні. Непостійне членство  України в Радбезі ООН маємо якнайшвидше використати для того, щоби поставити на місце агресора... Україна буде звертатися до міжнародного трибуналу ООН з морського права у звзку з порушенням Росією відповідної Конвенції. Ми будемо використовувати будь-яку можливість, щоб притягнути агресора до суду", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Україна вже подала три заяви проти Росії до Європейського суду з прав людини у зв'язку з анексією Криму і конфліктом на Донбасі, готується ще кілька позовів.

"Розраховуючи на цілеспрямовану і системну роботу дипломатичної служби, це дозволить Україні на міжнародному рівні зафіксувати злочинність дій Російської Федерації та примусити агресора понести належне і справедливе покарання", - сказав Президент.

Глава держави наголосив, що він не має жодного сумніву, що за свої злочини Росія понесе "серйозну політичну і матеріальну відповідальність і в інших міжнародних судах".