Фейгін анонсував «захоплюючу трансляцію» свого виїзду за кордон

Російський адвокат Марк Фейгін, якому обмежили виїзд з країни, вирішив подати до суду на судового пристава, що порушив питання про заборону на його виїзд з країни.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Я подаю на порушення кримінальної справи відносно пристава по ЦАО Плотнікова А.А., що виніс ухвалу про заборону мого виїзду за ст.285 КК РФ, зловживання посадовими повноваженнями. І наполягатиму на його негайному звільненні», - пише Фейгін.

Раніше він повідомив, що цими вихідними планує придбати квиток на літак за кордон - на найближчий час. І демонстративно піде на прикордонний контроль: «Чекайте найбільш захоплюючу трансляцію з акту явочної реалізації конституційного права на виїзд! Тільки так варто захищати свої права».

Як відомо, Марк Фейгін веде справу «Мустафа Джемілєв проти ФСБ», а також справу Ільмі Умерова. Раніше він збирав команду захисту у справі Надії Савченко, яке завершилося перемогою їх стратегії зі звільнення українського політв’язня.

У четвер стало відомо, що Марку Фейгіну обмежили виїзд їх країни через, нібито, несвоєчасно сплачені автоштрафи на сум до 5,5 тис. рублів.