Луценко розказав про депутатів, які "відірвалися від реальності"

Народні депутати України, які вимагають ліквідувати департамент ГПУ із розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності, або відірвалися від реальності у погоні за політичним рейтингами, або підтримують тих, хто обкрадав державу.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Якщо прості громадяни в емоціях - я до цього спокійно ставлюся, але народні депутати, які вимагають ліквідувати підрозділ в ГПУ, в якому знаходяться особливо резонансні справи по розкраданню державного бюджету, або зовсім відірвалися від реальності в погоні за своїми політичними дивідендами, або працюють, ллють воду на млин тих, хто розкрадав державу", - сказав Луценко.

Водночас він зауважив, що підрозділу з такою назвою в Генеральній прокуратурі не існує. "Я завжди дотримуюся свого слова і ліквідував його особливий статус, який на той момент був, і він відрізнявся від усіх інших", - підкреслив очільник ГПУ.

Генпрокурор зазначив, що підрозділ займається розслідуванням справи "Укргазвидобування", де є навіть викрадення людей, убивства і колосальні збитки для державного бюджету.

"Давайте ліквідуємо підрозділ та закриємо справу по 980 га в Ірпені. Цього хочуть? Бо саме цей підрозділ справу веде", - сказав Луценко.

Він додав, що підрозділ також розслідує справу банку "Фінанси та кредит", що, за даними ГПУ, виводив сотні мільйонів гривень з держави, справу "Дельта-банку".

Як повідомлялося, учора під будівлею Генеральної прокуратури у Києві відбулася акція проти тиску на співробітників Національного антикорупційного бюро.

Її учасники вимагали від генпрокурора Луценка ліквідувати цей департамент ГПУ.