НАЗК офіційно стає до роботи

Національне агентство з питань запобігання корупції одноголосно на засіданні ухвалило рішення про готовність до початку повноцінної діяльності з 15 серпня.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) сьогодні ухвалило рішення про офіційний початок своєї роботи з 15 серпня.

Про це на засіданні в неділю заявила очільниця НАЗК Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день існують політичні і юридичні умови для старту системи електронного декларування. Національним агентством розроблені та затверджені всі рішення, необхідні для запуску системи електронного декларування. Незважаючи на відмову розробника програмного забезпечення усунути недоліки програмного забезпечення, Нацагентство заявляє про початок своєї повноцінної роботи як органу держвлади за всіма напрямками антикорупційної діяльності, в тому числі і за напрямком електронного декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, з 15 серпня 2016 року", - заявила вона.

Читайте також: У НАЗК запевняють, що е-декларації завтра все одно запрацюють

Крім того, НАЗК закликало розробника програмного забезпечення - ТОВ "Міранда" - завершити всі процедури із налаштування системи і запустити її у визначений законодавством термін - о 00:00 15 серпня.

Раніше народний депутат Надія Савченко повідомила, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України сьогодні не надасть сертифікат для е-декларування.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) сьогодні заявляли, що е-декларування у будь-якому разі запрацює з 15 серпня.

Напередодні Держспецзв'язку не надав атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування. НАЗК провело екстрене засідання у зв'язку з можливим зривом запуску електронного декларування.

Нещодавно Президент України Петро Порошенко заявляв, що електронне декларування активів українських чиновників стартує з 15 серпня 2016 року без затримки.