Аваков назвав, кого "замовили" Інтеру кремлівські боси

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинувачує телеканал "Інтер" в організації "чорного PRу" проти ряду українських політиків.

Про це керівник МВС написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Аналіз листування резидента Кремля Марії Столярової та Леоніда Мураєва, які працювали на телеканалі «Інтер», зі своїми московськими кураторами та керівниками "ДНР" виявив головні мішені російської пропаганди. Так, у серпні 2015 року, серед антиукраїнських замовлень, що отримали Столярова та Мураєв, було і завдання організувати хвилю чорного PRу проти низки українських політиків", - зазначив він.

За словами міністра, першим у цьому «темнику» був пакет брудних матеріалів на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Крім того, кремлівські боси "замовили" тодішнього Прем‘єр-міністра України Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голову Комітету ВР з питань культури і духовності Миколу Княжицького, голову Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського та інших.

"Таким чином, російські журналісти, які формували інформаційну політику «Інтера», виконували замовлення Кремля з інформаційного знищення тих, кого російське керівництво вважає своїми головними ворогами. З високою ймовірністю можна сказати, що подібні замовлення відпрацьовувались і іншими проросійськими засобами масової інформації, які й досі достатньо впевнено почувають себе в Україні", - наголосив він.

У цьому зв'язку Аваков закликав Нацраду з телебачення і радіомовлення "зайняти позицію" у питанні ліцензії ТРК "Інтер".

Нагадаємо, 3 серпня в інтернет потрапило датоване травнем 2015 року листування співробітниці «міністерства державної безпеки «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. З масиву викладених матеріалів виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна» та «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів. Зокрема, в листуванні російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на «Інтер», але був видворений з України, згадується якась Маша. Скоріше за все, йдеться про колишню продюсерку «Подробностей недели» на телеканалі «Інтер» (продакшн НІС) Марію Столярову.