НАБУ готує клопотання про примусову доставку Онищенка до суду

Національне антикорупційне бюро України готує клопотання до суду про примусову доставку народного депутата Олександра Онищенка.

Про це заявила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра, передає 112 Україна.

"Тепер ми можемо звертатися до суду з клопотанням про примусовий привід. Цим будуть займатися детективи. Причин, за якими не з'явилися адвокати, ми не знаємо... Як тільки ми отримаємо постанову суду про примусовий привід, детективи зможуть оголошувати Онищенка в український, а потім в міжнародний розшук", - сказала вона.

Як повідомлялося, Онищенко сьогодні знову не з'явився на допит в НАБУ. Не прийшли також і його адвокати.

У НАБУ заявили, що точне місце перебування Онищенка не знають і додали, що поки що він може вільно пересуватися по світу.

Нагадаємо, 3 серпня керівник САП Назар Холодницький заявив, що у разі нез'яви народного депутата Олександра Онищенка на допит 5 серпня Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про обрання йому запобіжного заходу.

Раніше Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії і на допит в НАБУ, призначений на 5 серпня, не прилетить.

5 липня Верховна Рада дала згоду на зняття недоторканності з депутата Онищенка, а також дозвіл на його арешт. 27 липня Генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру парламентарію. Онищенка підозрюють у розкраданні коштів держкомпанії "Укргазвидобування".

 Фото: coolyanews.info