У Клімкіна назвали дедлайн у питанні продовження санкцій проти РФ

Вже у жовтні нинішнього року в Європі може початися активне обговорення питання про продовження санкцій проти Росії. Україна повинна зробити все, щоб ці санкції були збережені.

Про це заявила в ефірі "5 каналу" заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"У нас є ще кілька місяців, коли ми повинні всі працювати на одну мету. Мета – збереження санкцій. Вони (чиновники Євросоюзу – ред.) їх можуть почати обговорювати в жовтні. Жовтень для нас є критичним місяцем, коли ми повинні забезпечити продовження санкційної політики", – цитує Зеркаль DT.UA.

Вона зазначила, що Росія розгорнула широку компанію в країнах ЄС щодо неефективності санкцій.

"Вона (політика РФ щодо санкцій – ред.) є досить продуктивною... Вони поширюють інформацію про ті економічні втрати, які несуть країни Європейського Союзу у зв'язку з цими санкціями. Йде повномасштабне маніпулювання думкою громадськості європейських країн... Це не є правдою", – наголосила дипломат.

Зеркаль зазначила, що дуже багато буде залежати від того, яку інформаційну політику в країнах ЄС вестиме Україна і чи зможе вона "достукатися до сердець звичайних громадян".

Санкції проти Росії вводилися США, Євросоюзом та деякими іншими країнами (Австралією, Японією, Канадою, Норвегією і так далі) в кілька етапів, починаючи з 2014 року. Після анексії Криму США і ЄС ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян Росії і України, які відповідальні за підрив територіальної цілісності України.

Санкції більш високого рівня - економічні, були введені влітку 2014 року (ряд економічних санкцій США ввели ще навесні), після агресії Росії на сході України, в Донбасі.

Нагадаємо, 1 липня Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на шість місяців – до 31 січня 2017 року.

17 червня Рада ЄС ухвалила рішення про продовження обмежувальних заходів за анексію Криму Росією до 23 червня 2017 року.