Керрі прилетить в Україну до саміту НАТО в Варшаві – Чалий

Візит держсекретаря Сполучених Штатів Джона Керрі в Україну, про який натякали в Києві, але в Держдепартаменті США досі не підтвердили, відбудеться вже ближчими днями - до саміту НАТО, запланованого на 8-9 липня у Варшаві.

Про це дав зрозуміти посол України в США Валерій Чалий у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Я думаю (під час візиту Керрі – ред.), йтиметься про координацію кроків напередодні саміту НАТО у Варшаві. Спільна позиція України і США не тільки дозволить узгодити дії напередодні саміту, але також спланувати їх на майбутнє", - зауважив Чалий, відмовившись при цьому називати конкретні дати приїзду держсекретаря США.

Він також припустив, що серед основних питань візиту обговорюватимуться "продовження прогресу в мирному врегулюванні ситуації на Донбасі, узгодження з європейськими партнерами подальшого тиску на Росію щодо виконання нею Мінських домовленостей та підтримку з боку США в реалізації реформ в Україні".

За словами українського дипломата, процес підготовки приїзду глави Держдепу в Україну зайняв не один місяць. "Про плани візиту держсекретаря США йшлося під час зустрічі Петра Порошенка й Джозефа Байдена навесні цього року, коли Президент України перебував тут на Саміті з питань ядерної безпеки (в останніх числах березня – ред.). Джон Керрі також був присутній на цій зустрічі", - розповів український посол.

Повний текст інтерв'ю читайте завтра на сайті Укрінформу.