Порошенко попросив Папу Римського сприяти безвізу для України

Президент України Петро Порошенко попросив Державного секретаря Святого Престолу кардинала П’єтро Пароліна сприяти отриманню Україною безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

Про це Глава Української держави сказав у п'ятницю після зустрічі з Держсекретарем Святого Престолу, який перебуває з офіційним візитом в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В контексті міжнародної підтримки України я попросив Святий Престол сприяти отриманню українськими громадянами безвізового режиму до країн ЄС", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що це важливе рішення, яке Україна чекає від ЄС. "І я дякую за повну підтримку цього питання з боку Святого Престолу, підтримку цих прагнень української держави і українського народу", - сказав Президент.

Порошенко висловив переконання, що "авторитет Ватикану зробить свій внесок у найскоріше прийняття відповідного рішення", адже необхідні передумови для цього Україна виконала в повному обсязі.

Президент наголосив, що безвізовий режим, безумовно, сприятиме в тому числі і релігійному паломництву українських віруючих до Ватикану.