Безсмертний каже, що нічого огиднішого за Мінський процес в житті не бачив

Мінський процес є відображенням капітуляції міжнародного співтовариства перед провокаціями російських військових, але поки Україна, Європа та світ займаються "самоосвітою", він має бути збережений.

Про це у середу в Києві під час конференції за участю представників Парламентської Асамблеї НАТО заявив Роман Безсмертний, колишній учасник переговорів в форматі Мінського процесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені вже 50 років, але за все життя я не бачив нічого більш огидного, ніж Мінський процес (ці слова присутні зустріли оплесками - ред.). Не тільки через методику переговорів, яка там застосовується, але через готовність учасників відповідати на ті питання, які ставить Мінськ. Ми наперед знаємо, що на них неможливо знайти відповідь, принаймні, в сучасних умовах", - наголосив Безсмертний.

Він висловив думку, що міжнародна спільнота "капітулювала перед викликами, які поставила перед нами російська воєнщина".

"При цьому мушу зазначити - поки Україна, Європа та весь світ займаються самоосвітою та намагаються зрозуміти, де й у яких умовах ми всі знаходимося, на цей час Мінський процес має зберігатися", - сказав Безсмертний.

Він зауважив, що не можна сприймати конфлікт на Донбасі та окупацію Криму лише як українсько-російський конфлікт. Це протистояння, на його думку, є частиною глобального, континентального, регіонального та суто внутрішньоукраїнського конфліктів. Відповідно, відповідь на існуючі виклики має бути знайдена на всіх відповідних рівнях, від глобального до регіонального, зазначив Безсмертний.