Петренко: Суддею тепер зможе стати будь-який фаховий юрист

У результаті проведення судової реформи доступ до професії судді матиме будь-який фаховий юрист.

Про це під час Шведсько-українського бізнес-форуму в Києві заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Доступ до професії судді раніше був непрозорий. Ми зробили безпрецедентний крок для того, щоб допустити до професії судді фахових юристів. Суддею тепер може стати будь-який фаховий юрист, який має достатньо високу кваліфікацію, щоб піти на публічний конкурс і стати суддею", - сказав Петренко.

При цьому, на думку Петренка, у результаті суддівський корпус буде сформований переважно за рахунок адвокатського середовища та науковців. 

«Я сподіваюся, що суддівський колегіум значною мірою формуватиметься з адвокатського середовища та науковців», - сказав Петренко.

За його словами, цей процес буде максимально відкритий, до нього будуть залучені представники громадянського суспільства та професійного середовища. 

«Я точно знаю, що у країні за два роки відбувся дуже серйозний поступ. Влада дослухується до тих пропозицій, які робить бізнес. Ми змінюємо законодавство та багато негативних практик. Судова реформа лишилася останнім рубіконом», - зазначив міністр.