Закон про люстрацію треба доопрацювати – Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що можливе рішення Конституційного суду щодо скасування люстрації в Україні буде спробою скасування результатів Революції Гідності.

Про це він заявив у суботу під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Моя позиція полягає в тому, що скасування люстрації є спробою скасування наслідків революції. Я глибоко переконаний, що це один із найефективніших способів очищення через цивілізовані процедури замість ймовірних ексцесів постреволюційного характеру", - зазначив він.

Водночас, на думку Луценка, закон "Про очищення влади" потребує деяких доопрацювань.

"Тому його автори мали би не тільки бити в набат щодо його ймовірного скасування, а й вчасно вносити поправки, визначені Венеційською комісією. Це якраз робота депутатів - не шукати крайнього, а вдосконалювати законодавство за європейськими зразками з метою його оптимізації і збереження люстрації", - додав генпрокурор.

При цьому Луценко зазначив, що не припускає скасування люстрації взагалі: "В разі, якщо Конституційний суд з тої чи іншої причини прийме рішення про його скасування, переконаний, що парламент, в першу чергу фракція, яку я нещодавно очолював,... внесе передбачені Венеційською комісією правки і ще раз ухвалить цей закон".

Раніше нардепи Єгор Соболєв та Леонід Ємець повідомляли, що Конституційний суд може винести рішення про невідповідність Конституції норм закону "Про очищення влади".