Сироїд розповіла, чому не голосувала за законопроект про судову реформу

Заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд забрала картку і утрималася від голосування на підтримку законопроекту про судову реформу, адже "проголосувати проти вона не могла".

Про таке вона заявила в ефірі "5-го каналу".

"Я забрала картку. Тому що я працювала над цим документом, я не могла виступати проти нього". На питання, чи є такий крок відсутністю позиції із цього питання, віце-спікер відповіла: "Чому відсутність позиції? Моя позиція була, я була в залі і просто не брала участі у голосуванні".

Щодо того, чи не прикро їй було так довго працювати над законопроектом, щоб її фракція "Самопоміч" в результаті не підтримала реформу, Сироїд заявила: "Мені від цього не прикро, я розумію позицію фракції. Якщо, я можу вам нагадати, це був мій виступ з трибуни Верховної Ради в день голосування за генерального прокурора, я тоді це відчувала, відчувала цю загрозу, хоча я добросовісно працювала весь цей час. Я звернулася до Президента і сказала, що "пане Президенте, на жаль, ви своїми руками руйнуєте підтримку судової реформи, тому що я розуміла, що ми ("Самопоміч" - ред.) втрачаємо довіру".

Нагадаємо: 2 червня, Верховна Рада України ухвалила закон про судоустрій і статус суддів, а також зміни до Конституції в частині правосуддя. 7 червня голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя.